Vše o windows 7 na jednom místě....

pátek 8. ledna 2010

Jak na nepotřebné soubory ve Windows 7

 

Podobně jako ve Windows XP a Vista můžete také v nových Windows 7 využít služeb specializovaného nástroje pro odstranění souborů. Jak pročistit disk?

Pokud Vás nebaví procházet každou složku zvlášť a vyhledávat nepotřebné soubory je tu pro Vás  výchozí nástroj přímo ve Windows 7. Najdete jej v Ovládacích panelech a můžete díky němu rychle odhalit například dočasné soubory Windows, prohlížeče nebo jiné již nepotřebné záložní soubory.

Pokud se odhodláte k vyčištění systému postupujte následovně:

  1. Následujte příkaz Start | Ovládací panely | Systém a zabezpečení soubory1
  2. V sekci Nástroje pro správu levým tlačítkem myši klepněte na odkaz Uvolnit místo na disku.soubory3
  3. Pokud budete dotázáni, zvolte, zda si přejete vymazat pouze svá přebytečná data (Pouze moje soubory) nebo všech uživatelských účtů (Soubory od všech uživatelů v tomto počítači).
  4. Zvolte jednotku (nejčastěji C:\) a stiskněte tlačítko OK. Systém automaticky vyhledá nepotřebné soubory a výběrem pak můžete libovolné z nich smazat.

soubory2

 soubory4

Výchozí nástroj systému Windows 7, podobně jako tomu bylo ve Windows Vista, slouží hlavně pro rychlé odebrání některých souborů. Pro kompletní čištění bych Vám všem doporučil například program CCleaner – který je pro nekomerční využití zdarma. Pomocí tohoto programu můžete vyčistit celý počítač i s registry během několika málo minut. Je k dispozici i česká lokalizace. Podrobněji se tomuto programu budeme věnovat později.

CCleaner můžete stahovat zde: http://www.slunecnice.cz/sw/ccleaner/ (i když to zde není napsané je verze 2.27.1070 plně kompatibilní s Windows 7)

Jako alternativu lze zvolit například FCleaner nebo EasyCleaner. Oba programy jsou také k dispozici zdarma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Využijete Ballot Screen?