Vše o windows 7 na jednom místě....

pondělí 29. března 2010

Důsledky Ballot Screen

Zajem o konkurenční prohližeče v zemích s Ballot Screen roste

Dva největší konkurenti prohlížeče IE od Microsoftu – Firefox a Opera zveřejnily statistiky. Po uvedení Ballot Screen do provozu počet stažení rychle roste.

Obrazovka s výběrem internetových prohlížečů se postupně šíří evropskými zeměmi, už dorazila i do České republiky. Má pomoci ostatním prohlížečům na trhu získat lepší pozici v konkurenčním boji v operečním systému Windows.

Dle dat poskytnutých Mozillou a Opera Software, Ballot Screen svůj účel plní dobře: počet stažení Opery se v evropských zemích s Ballot obrazovkou ztrojnásobil, k Firefoxu přišlo asi
50 000 až 100 000 nových uživatelů, právě na základě obrazovky s konkurenčními prohlížeči. Avšak toto hodnocení několik týdnů po uvedení Ballot Screen není příliš oběktivní. Až ruch kolem tétozáležitosti utichne vše se zas vráti na původní uroveň, i když pozice IE již nebude tak výsadní. Uživatelé kteří používají prohlížeč jen na serfování na netu a nemají velký přehled si určitě nadále vystačí s dílem Microsoftu. Ti ostatní, ať už uživatele Mozilly, Opery, Chrome nebo Safari, žadný Ballot Screen nepotřebují, jelikož IE stejně nepouživají.

Podobný trend nárustu stažení se dá očekávat i u dalších populárních prohlížečů jako je Safari od Applu nebo Google Chrome. Ti však zatím žádné statistiky nezveřejnily.

Podíl IE klesá

Zatímco konkurenční prohlížeče si po zavedení Ballot libují z rostoucího podílu, u IE je tomu naopak.

Zcela opačná situace však nastala u
Internet Exploreru, který za minulý měsíc ztrácel nejen v největších zemích Unie - 2,5 % ve Francii, 1 % ve Velké Británii a 1,3 % v Itálii. Jestliže bude takto dále ztrácet na úkor svých konkurentů, začne se jeho 60% podíl rychle ztenčovat.

Řadu uživatelů tedy alternativy očividně zajímají a odcházejí od Internet Exploreru. Je možné, že se tak děje jen z prvotní zvědavosti uživatelů, na druhou stranu je také možné, že mnoho lidí u nového prohlížeče třetí strany již zůstane.

Aktuální zastoupení prohlížečů:

IE: Prozatím zůstává nejrozšířenějším prohlížečem s podílem 61,58 %, ikdyž svou pozici pomalu ztrácí.

Firefox: Pomalý propad trápí také Firefox na 24,23 %.

Opera: Opera nakonec skončila s 2,35 %, to je nepatrný nárust.

Chrome: vyšující zájem, zlepšení na 5,61 % stojí za pozornost.


 

Co přinese nový IE9 ? Otočí se klesající trend v používání toho produktu od Microsoftu? To ukáže zřejmě až čas.

Více se o problematice Ballot Screen můžete dočíst v předchozím článku viz. Ballot Screen

Žádné komentáře:

Okomentovat

Využijete Ballot Screen?