Vše o windows 7 na jednom místě....

pátek 8. ledna 2010

Novinky ve Windows 7 - popis II

Nástroj Device Stage™

Systém Windows 7 přináší nový nástroj Device Stage™, který pomáhá naplno využít funkce vašich zařízení. Pro mobilní telefony, přenosné přehrávače, digitální fotoaparáty a tiskárny připojené k vašemu počítači umožňuje Device Stage zobrazit stav zařízení a provést běžné úlohy z jednoho okna, které je pro každé zařízení přizpůsobeno. Okna nástroje Device Stage mají pro každé zařízení stejné rozložení, obsah může být ale vytvořen výrobcem zařízení. (Výrobci se mohou rozhodnout podporovat starší zařízení a použít základní rozhraní nástroje Device Stage, které není pro dané zařízení přizpůsobeno. Jakmile se výrobce rozhodne rozhraní přizpůsobit, změna se automaticky projeví při dalším připojení zařízení.)

Připojíte-li přenosná zařízení, jako jsou fotoaparáty či mobilní telefony, uvidíte přímo v hlavním panelu realistický obrázek příslušného zařízení. Odtud můžete nástroj Device Stage spustit nebo kliknutím pravým tlačítkem myši lze přistupovat k úlohám, které připojená zařízení mohou provádět. Ať už chcete faxovat a skenovat pomocí multifunkční tiskárny nebo synchronizovat hudbu a stáhnout fotografie z vašeho mobilního zařízení, budou tyto činnosti díky nástroji Device Stage snadnější a rychlejší. Výrobce může navíc dodat pro každé zařízení dostupné služby online a vytvořit další nové úlohy.

image

Přesnější zobrazení a snazší práce se zařízeními

Pokud to výrobce hardware umožní, lze nástroj Device Stage využít i pro správu samotného počítače. Ve složce Zařízení a tiskárny pak na ikonu počítače stačí dvakrát kliknout. Nástroj Device Stage byl navržen tak, aby poskytoval stále aktuální informace. Grafika, definice úloh, informace o stavu a odkazy na webové stránky jsou do vašeho počítače dodávány službou Windows Metadata Information Service. (Tato samá služba poskytuje i obrázek alba či televizní program.)

Mezi úlohy, které lze pomocí nástroje Device Stage snadno vykonat, patří:

  • Synchronizace médií umožňuje synchronizovat důležitá data a média mezi systémem Windows 7 a zařízeními, jako jsou mobilní telefony a přenosné přehrávače.
  • Synchronizace PIM nabízí možnost, jak snadno synchronizovat mezi počítačem a zařízeními osobní informace, jako jsou kontakty, kalendář, úkoly a poznámky.
  • Editor vyzváněcích tónů umožňuje vytvořit vyzváněcí tóny ze zvukových souborů na vašem počítači. V případě podpory ze strany zařízení je možné přehrát náhled vyzváněcího tónu, uložit jej přímo do zařízení, nastavit jako výchozí nebo přiřadit jej jednomu či více kontaktům.
Tisk podle umístění (Location Aware Printing)

Používáte jinou tiskárnu doma a jinou v práci? Se systémem Windows 7 nebude již potřeba ručně vybírat tiskárnu podle toho, kde se zrovna nacházíte. Je totiž možné nastavit výchozí tiskárnu pro každé síťové umístění a tato tiskárna bude automaticky při daném připojení k síti použita pro tisk.

image

Nastavte výchozí tiskárnu pro každé síťové umístění

Vyhledávání Windows® Search

Vyhledávání vám pomáhá rychle a snadno najít prakticky vše, co se nachází ve vašem počítači. Systém Windows 7 díky vylepšeným algoritmům poskytuje přesnější vyhledávání. Vyhledávání z nabídky Start umožňuje rychle přistupovat ke všem vašim programům, datům a nastavení počítače. Do pole hledání stačí napsat pár písmen a záhy obdržíte seznam dokumentů, obrázků, skladeb, e-mailů a dalších souborů uspořádaných v souvisejících skupinách. Z nabídky Start lze také vyhledat úlohy dostupné v Ovládacích panelech a upravit nastavení počítače. Při zadání dotazů se prohledávají i knihovny, můžete tedy vyhledávat i v umístěních mimo váš počítač.

image

Průzkumník Windows umožňuje snadno upřesnit, v jaké oblasti se bude vyhledávat. Můžete například vyhledávat v jedné či více složkách na vašem počítači, díky knihovnám ve více počítačích v domácí skupině, na webových stránkách nebo dokonce ve firemních datových úložištích, jako je web SharePoint. Výsledky vyhledávání jsou nově zobrazovány s útržky textu hledaného souboru a se zvýrazněnými klíčovými slovy. Tato vylepšení spolu s podrobnostmi o souboru vám pomohou rozhodnout, zda výsledek hledání odpovídá vašim požadavkům.

Obsah můžete také vyhledávat pomocí filtrů. Pokud například hledáte hudbu, lze vyhledávat podle názvu alba, obrázky lze zase vyhledávat podle data pořízení. Hledáte v knihovně Dokumenty soubory vytvořené konkrétním autorem? Klikněte na filtr autoři a všechny dokumenty ve vašem počítači budou seřazeny podle jména autora.

Můžete také využít funkci Search Federation, která systému Windows 7 umožňuje vyhledávat obsah nacházející se ve firemním prostředí.

image

Řešení potíží Windows (Windows® Troubleshooting)

Řešení potíží Windows zjišťuje a pomáhá řešit nejčastější problémy. Například poradce pro řešení potíží s tiskárnou zjednodušuje řešení problémů s tiskárnami, jako je odstranění uvíznutých tiskových úloh. Podobně poradce pro řešení potíží s napájením dokáže včas odhalit konec životnosti baterie.

Někteří poradci při potížích provádějí automaticky na pozadí kontrolu. Pokud je objeven problém, zobrazí se hlášení v Centru akcí. Mezi plánované úlohy údržby patří například odstranění dočasných souborů, zjištění problémů s disky a kontrola systémového času. Systém Windows 7 nabízí vestavěné poradce při potížích pro mnoho kategorií. Centrum akcí zároveň upozorňuje na nové nebo aktualizované balíčky řešení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Využijete Ballot Screen?