Vše o windows 7 na jednom místě....

čtvrtek 7. ledna 2010

Jak na tajný “Boží mód”

Pokud jste uživateli Windows 7 můžete si aktivovat skrytou funkci systému. Nejedná se o bezpečnostní díru, ale pouze o skrytou funkci OS. Dalo by se říci že se jedná o upravené ovládací panely. Vytvořte kdekoliv v počítači složku a následně ji přejmenujte na následující řetězec: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} 
Místo GodMode můžete použít cokoliv například český překlad. (tečka však v názvu musí zůstat).
Godmode4
Ikona se po odentorvání promění v ikonu ovládacích panelů. Získáte tím přístup k seznamu všech možných nastavení a konfiguračních dialogů systému, které by jste jinak hledali dlouho. Ve výčtu funkcí naleznete přes 261 funkcí od zvuku po firewall.
O užitečnosti tohoto módu by se asi dalo spekulovat. Pro běžného uživatele je to asi nevyužitelné, avšak pro pokročilejší uživatele  se jedná o velice užitečnou věc (pokud přesně neví co hledá - ale tím by se zas dalo spekupovat a jeho pokročilosti). Avšak pokud chete upravi nastavení myši a nechcete se prohrabávat ovládacími panely stačí stisknout tlačítko Start a do vyhledávacího pole napsat například "myš" , zobrazí se vám všehny výsledky i z ovládacích panelů a tím je vše hotovo a žádný GodMode nepotřebujete.
Godmode1
Godmode2
Godmode3
Dle vyjádření Microsoftu se jedná o "o vývojářskou funkci", se kterou se pro koncové uživatele nepočítalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Využijete Ballot Screen?