Vše o windows 7 na jednom místě....

čtvrtek 18. března 2010

Vlastní pozadí na přihlašovací obrazovce ve Windows 7

Není nutné použít žádný program, ani složitý zásah do registru. Návod je proto vhodný i pro méně pokročilé uživatele

Nejdříve si musíte vybrat obrázek, který by Vám vyhovoval při zapínání Windows 7. Musí se jednat o obrázek ve formátu JPEG, a jeho velikost musí být maximálně 256kB. Ideální bude když bude Vámi vybraný obrázek přesně na rozlišení Vašeho monitoru. Pokud není, přesto nezoufejte – obrázek se upraví sám.

Nyní v Průzkumníku Windows přejděte do složky c:\Windows\System 32\oobe

V této složce přejděte do složky info – pokud ji zde nemáte tak ji vytvořte.

Ve složce info vytvořte složku backgrounds (případně do této složky přejděte, pokud už existuje).

Váš obrázek přejmenujte na backgroundDefault.jpg a umístěte právě do složky backgrounds. (Celá cesta ke složce je C:\Windows\System32\oobe\info\backgrounds)

Nezapomeňte, že se pohybujeme v chráněné části systému, takže administrátorská práva jsou nutná. Při vytváření složek a přesouvání obrázku budete zřejmně vyzváni k potvrzení dialogem UAC.

Jak zapnout vlastní přihlašovací obrazovku

Otevřete nabídku Start a zadejte gpedit.msc a spusťte. V otevřeném okně Editor místních zásad skupiny přejděte pomocí levé stromové struktury do Konfigurace počítače | Šablony pro správu | Systém | Přihlášení

V pravé části vyhledejte položku Vždy používat vlastní pozadí pro přihlašování. Poklepejte myší a v otevřeném dialogovém okně zvolte Povoleno. Potvrďte a zavřete Editor místních zásad skupiny.

Nyní vše vyzkoušejte, stačí počítač zamknout klávesami Win + L a už byste měli vidět nové pozadí.

Pokud v budoucnu budete chtít zobrazovat původní obrázek, pak v Editoru místních zásad skupiny zvolte Není nakonfigurováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Využijete Ballot Screen?