Vše o windows 7 na jednom místě....

pátek 8. ledna 2010

Novinky ve Windows 7 - popis III

Domácí skupina (HomeGroup)

Domácí skupina je nová funkce systému Windows 7, která umožňuje snadno vytvořit domácí síť. Počítače se systémem Windows 7 se navzájem automaticky rozpoznají. Pokud je již domácí skupina ve vaší síti vytvořena, můžete se do ní připojit zadáním hesla. Jestliže domácí skupina ještě neexistuje, můžete ji jednoduše vytvořit. Jakmile je domácí skupina nastavena, je sdílení souborů mezi domácími počítači (a dalšími zařízeními) snadné, jako by se všechna vaše data nacházela na jednom disku. Například si můžete z notebooku odkudkoli ve vašem domě prohlížet fotografie, které se nacházejí v počítači v obývacím pokoji. Podobným způsobem můžete sdílet tiskárnu připojenou k počítači v domácí skupině.

Jakmile se k domácí skupině připojíte, uvidíte ve složce Domácí skupina v aplikaci Průzkumník Windows další počítače, které jsou k dispozici, a můžete pracovat s knihovnami sdílenými na jiných počítačích stejně, jako by se nacházely na vašem disku. Domácí skupina také umožňuje přesně určit, co chcete sdílet. Můžete ponechat data na vašem počítači nesdílená nebo je můžete sdílet s lidmi, které vyberete. Lze také nastavit sdílení konkrétních složek.

Domácí skupina také podporuje počítače připojené k doméně. Pokud je váš počítač v doméně připojen k domácí skupině, získá automaticky přístup k tiskárnám a sdílenému obsahu. Ve výchozím nastavení je sdílení souborů s ostatními v domácí skupině pro počítače v doméně zakázáno. IT odborníci mohou kontrolovat chování v domácí skupině pomocí zásad skupin a zabránit tak zaměstnancům, aby omylem dali lidem v domácí skupině přístup k firemním datům, které se nacházejí na služebním počítači.

image

Domácí skupina umožňuje snadné sdílení souborů napříč zařízeními

Vysílání datových proudů médií (Media Streaming)

Chtěli byste doma vysílat datové proudy médií, ale nevíte, která zařízení je potřeba nastavit? V domácnostech se hudba, obrázky a videa často nacházejí na různých počítačích. Avšak jen málo lidí využívá k zábavě média v domácí síti.

Nové možnosti vysílání proudů médií v systému Windows 7 zjednodušují celý postup, nebudete tedy potřebovat pomoc odborníka pro získání přístupu k vašim médiím. Jakmile nastavíte domácí skupinu nebo vysílání datových proudů médií v aplikaci Windows Media Player, budou vaše fotografie, hudba a videa okamžitě dostupná z počítačů a zařízení ve vaší domácí síti. Můžete také snadno později přidat nové počítače, mediální servery a zařízení pro přehrávání. Je také snazší najít nastavení, která chcete změnit, a porozumět jednotlivým volbám. Lze samozřejmě zamezit přístup k médiím, která nechcete sdílet.

Funkce Play To (Přehrát v zařízení)

Máte ve vašem počítači uložena média, která chcete přehrát v dalších zařízení domácí zábavy? Stále více spotřební elektroniky umožňuje připojení k síti nebo Internetu. Uživatelská rozhraní těchto zařízení však mohou být nekonzistentní nebo těžko použitelná, obzvláště máte-li rozsáhlou kolekci digitálních médií.

Pomocí systému Windows 7 lze snadno z vašeho počítače vysílat datový proud médií do dalšího počítače se systémem Windows 7 nebo dalších zařízení, jako je extender pro aplikaci Windows Media Center, a poslouchat v nich hudbu, sledovat videa a prohlížet fotografie.

Představte si, že sedíte na pohovce a čtete e-maily. Chtěli byste poslouchat hudbu, nehodláte ji ale přehrávat v reproduktorech vašeho počítače, a ani nechcete vstát a hledat přenosný přehrávač. Díky systému Windows 7 stačí otevřít aplikaci Windows Media Player, kliknout pravým tlačítkem na skladbu, kterou si chcete poslechnout, zvolit Přehrát v zařízení a vybrat příslušné zařízení nebo počítač. Ve většině případů přehrávač nepodporuje formát vašeho média, systém Windows 7 automaticky zjistí možnosti zařízení a převede mediální soubor do podporovaného formátu.

Systém Windows 7 podporuje standard Digital Living Network Alliance (DLNA) v.1.5, budete tak moci používat celou řadu zařízení a funkcí. Pomocí počítače se systémem Windows 7 budete moci vysílat datové proudy médií do většiny zařízení podporujících standard DNLA v1.5 nebo naopak přehrávat datové proudy vysílané z těchto zařízení.

Nejjednodušší možnost, jak ověřit, že vaše mediální zařízení podporují funkci Play To, je použít zařízení s logem Compatible with Windows 7 nebo použít zařízení extender pro aplikaci Windows Media Center.

Zobrazení dostupných sítí

Systém Windows 7 zjednodušuje a zpřehledňuje zobrazování a připojování ke všem vašim sítím, ať už se jedná o Wi-Fi, mobilní širokopásmé připojení, vytáčení připojení či připojení k síti VPN. Stačí kliknout na stavovou ikonu sítě.

pripojeni

Podpora funkce Wake on Wireless LAN

Přechod počítače do režimu spánku v době nečinnosti výrazně šetří spotřebu energie a funkce Wake on LAN umožňuje probudit vzdáleně počítač v síti, pokud je to potřeba. V předchozích verzích systému Windows bylo probuzení počítače z režimu spánku možné provést jen pomocí drátového připojení k síti. Funkce Wake on Wireless LAN v systému Windows 7 přináší stejné možnosti pro bezdrátová připojení k síti.

Například pokud máte v kuchyni počítač, který je bezdrátově připojen k domácí síti, a chcete si z notebooku v ložnici prohlížet fotografie uložené v počítači kuchyni, může být tento počítač probuzen z režimu spánku. Podobně mohou správci firemní sítě snadno probudit z režimu spánku bezdrátově připojené počítače a provést údržbu nebo nainstalovat aktualizace.

Technologie Windows Connect Now

Hledáte jednoduchý způsob, jak doma nastavit zabezpečenou bezdrátovou síť? Pokud ano, systém Windows 7 může pomoci. Technologie Windows Connect Now podporuje instalaci zabezpečené sítě a umožňuje připojit počítače a mobilní zařízení. Stačí použít systém Windows 7 k nalezení sítě a požádání o přístup. Pro přijetí žádosti stačí na kompatibilním bezdrátovém routeru nebo přístupovém bodu stisknout tlačítko WPS. Váš počítač automaticky získá od bezdrátového routeru nebo přístupového bodu nastavení a uskuteční bezdrátové připojení. Při připojování nebude potřeba si pamatovat heslo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Využijete Ballot Screen?