Vše o windows 7 na jednom místě....

pátek 8. ledna 2010

Novinky ve Windows 7 - popis V

 

Připojení k aplikacím RemoteApp™ a vzdálené ploše

Pokud přistupujete k plochám nebo aplikacím, které jsou centrálně hostovány IT oddělením (pomocí terminálových služeb), zjistíte, že nová funkce v systému Windows 7 – Připojení k aplikacím RemoteApp™ a vzdálené ploše – zjednodušuje připojení a zvyšuje produktivitu. Se systémem Windows 7 a Windows Server 2008 R2 jsou takovéto programy dostupné v nabídce Start vedle programů nainstalovaných v počítači. S přidáním podpory mikrofonu a přehrávání multimédií je práce téměř stejná, jakoby aplikace běžely lokálně na vašem počítači.

(Poznámka: Ačkoli jsou jména těchto funkcí podobná, Připojení k aplikacím RemoteApp™ a vzdálené ploše by nemělo být zaměňováno s funkcí Připojení ke vzdálené ploše. Připojení k aplikacím RemoteApp™ a vzdálené ploše umožňuje intuitivněji přistupovat k centrálně hostovaným aplikacím a aplikacím běžícím na serveru pod terminálovými službami. Vzdálená plocha se nejčastěji používá pro přístup z jednoho počítače se systémem Windows na druhý.)

Remoteapp

AppLocker™

Uživatelé, kteří používají neautorizovaný software, mohou být snáze vystaveni útokům malware a vyžadovat častěji pomoc od technické podpory. Pro IT odborníky nemusí být snadné zajistit, aby na počítačích běžel jen schválený legální software. Systém Windows Vista podporoval zásady omezení softwaru, pomocí kterých bylo možné vytvořit seznam povolených nebo zakázaných aplikací. Systém Windows 7 přináší ještě účinnější možnosti kontroly, které aplikace mohou uživatelé používat.

Nástroj AppLocker nabízí flexibilní a snadno spravovatelný mechanismus umožňující IT odborníkům přesně určit, jaký software lze na počítačích provozovat, a zvýšit tak úroveň zabezpečení a využít výhod, které přináší standardizace. Uživatelé ale stále mohou používat software nezbytný pro jejich práci.

Nástroj AppLocker také přináší „pravidla vydavatelů (publisher rules)“, která jsou založena na digitálních podpisech aplikací a umožňují definovat pravidla, která zůstanou platit i po aktualizaci dané aplikace. Lze například vytvořit pravidlo dovolující používání všech verzí aplikace Acrobat Reader vyšších než 9.0. V tomto případě lze nasadit aktualizovanou verzi aplikace Acrobat Reader bez nutnosti vytvořit nové pravidlo.

Nastavení Audit Only Enforcement Mode umožňuje zjistit, které aplikace jsou v organizaci používány, a otestovat pravidla, než budou nasazena.

DirectAccess™

Se systémem Windows 7 je práce mimo kancelář snazší. DirectAccess je nová funkce, která umožňuje bezpečněji se připojit k firemním sítím přes jakékoli internetové připojení – bez potřeby připojit se k síti VPN. IT odborníkům DirectAccess přináší bezpečnější a flexibilnější síťovou infrastrukturu pro vzdálenou správu a aktualizace uživatelských počítačů, ať se zrovna nacházejí ve firemní síti nebo mimo ni.

DirectAccess, který využívá IPv6 a IPSec, umožňuje IT odborníkům podrobnou kontrolu, ke kterým síťovým zdrojům mohou uživatelé přistupovat. Například lze zásady skupin použít ke správě vzdáleného přístupu k podnikovým aplikacím. DirectAccess také odděluje běžnou internetovou komunikaci od přístupu k firemním zdrojům, uživatelé tak mohou přistupovat k veřejným webovým stránkám, aniž by komunikace probíhala přes firemní síť. Volitelně lze toto chování vypnout a veškerou komunikaci přes firemní síť posílat.

Podpora čipových karet nevyžaduje Windows 7 Domain Functional Mode, zároveň byla zjednodušena správa čipových karet. Volba pro vynucení použití čipových karet při přihlašování není dostupná v průvodci DirectAccess. Pokud je čipová karta vyžadována, uživatel je upozorněn pomocí oznámení.

Pro využívání technologie DirectAccess je potřeba na hranici sítě nasadit systém Windows Server 2008 R2 s rolí DirectAccess.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Využijete Ballot Screen?