Vše o windows 7 na jednom místě....

pátek 8. ledna 2010

Novinky ve Windows 7 - popis IV

Zálohování a obnovení

I ten nejspolehlivější počítač může postihnout selhání hardwaru a i ten nejpečlivější uživatel může udělat chybu a vymazat důležité soubory. Když dojte k takovýmto událostem, je důležité mít aktuální zálohu dat. Mnoho lidí však zapomíná zálohovat své počítače pravidelně. Se systémem Windows 7 je jednoduché nastavit pravidelné zálohování a být lépe připraven na možné problémy.

zaloha1

Zálohování do jakéhokoli umístění

Windows 7 umožňuje nastavit zálohování třemi rychlými kliknutími. Jednoduše lze naplánovat pravidelné zálohování, odpadá tak potřeba spouštět zálohování manuálně. Zálohovat lze veškerá data nebo jen konkrétní soubory. K dispozici jsou také pokročilé možnosti, jako je zálohování do síťových umístění nebo vytvoření bitové kopie systému.

Windows 7 také přináší vylepšení v oblasti obnovení dat. Obnovit lze jednotlivé soubory, jednotlivé složky nebo všechna data uživatele. V případě selhání disku nebo napadením škodlivým softwarem lze také provést obnovení z dříve pořízené bitové kopie, která obsahuje úplnou zálohu zahrnující kopie programů, systémových nastavení a souborů.

Pokud váš počítač nepracuje správně, můžete se vrátit k předchozí konfiguraci, kdy se problémy nevyskytovaly. Obnovení systému poskytuje možnost obnovit počítač do předchozího stavu, aniž by došlo ke smazání uživatelských dat.

Ve Windows 7 je obnovení systému spolehlivější, lépe předvídatelné a efektivnější. Můžete zobrazit seznam ovlivněných programů, které budou odstraněny nebo přidány, a získat tak více informací o jednotlivých bodech obnovení. Body obnovení systému jsou také dostupné v zálohách, lze tak vybrat si z delšího seznamu bodů obnovení zahrnujících větší časový interval.

image

BitLocker™

V systému Windows 7 je nástroj BitLocker vylepšen v mnoha oblastech, ať už se jedná o možnost zapnout ochranu kliknutím pravým tlačítkem myši ikonu disku nebo o automatické vytváření požadovaného skrytého oddílu, které výrazně usnadňuje nasazení.

Agent obnovování dat (DRA) v systému Windows 7 také podporuje všechny zašifrované oddíly. V systému Windows Vista bylo potřeba udržovat pro každý zašifrovaný oddíl jedinečný obnovovací klíč. Nyní mohou IT odborníci nastavit, že všechny svazky chráněné nástrojem BitLocker (svazek operačního systému a svazky na interních a nově externích discích) jsou šifrovány s odpovídajícím agentem obnovování dat. Pomocí jediného klíče tak lze obnovit data na jakémkoli zašifrovaném svazku.

Bit

BitLocker To Go™

Ročně jsou statisíce počítačů vyřazeny z provozu, ztraceny nebo ukradeny. Velmi oblíbené jednotky USB Flash a jiná přenosná paměťová média představují další možnost, jak se vaše citlivá data mohou dostat do nepovolaných rukou. Nástroj BitLocker To Go™ umožňuje zašifrovat obsah vyměnitelných USB zařízení, jako jsou přenosné pevné disky nebo zařízení s pamětí flash, a chránit tak data v případě krádeže nebo ztráty.

Nástroj BitLocker To Go umožňuje správcům nastavit, jak lze vyměnitelná zařízení s úložištěm používat a jaká úroveň zabezpečení je požadována. Je možné vyžadovat, aby každé vyměnitelné zařízení, na které se bude zapisovat, mělo zapnutou ochranu dat šifrováním. Stále lze však zachovat možnost pracovat s nechráněnými zařízení v režimu jen pro čtení. Pomocí zásad skupin je možné vynutit použití silného hesla nebo čipové karty. Nástroj BitLocker To Go také umožňuje uživatelům používajícím systém Windows 7 sdílet zašifrovaná data s uživateli, kteří mají starší systém Windows.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Využijete Ballot Screen?